Premiile Festivalului Concurs “Chira Chiralina”, Brăila, 2009

De miragecj la data November 8, 2009   in Rubrica SPECIAL

În această seară, duminică 8 noiembrie 2009 , la Brăila, în cadrul Festivalului de Folk „Chira Chiralina” a avut loc Gala Laureaţilor şi premierea participanţilor la concurs. Colega noastră, Sînziana, prezentă la faţa locului, ne-a transmis numele câştigătorilor. În curând veţi putea citi şi o cronică detaliată a evenimentului. Până atunci iată, aşadar, lista celor care au fost premiaţi la ediţia din 2009 a Festivalului de folk „Chira Chiralina” de la Brăila:

Trofeul festivalului - Florin Ştefan (Baia Mare)

Premiul I: Mihai Boicu (Suceava)

Premiul II: Mishu Călian (Cluj-Napoca)

Premiul III: Ionuţ Mangu  (Cluj-Napoca)

Premiul “Young and Folk” oferit de „Radio Lynx”: Alexandra Andrei (Iaşi)

Premiul de popularitate: Florin Chiriac (Brăila)

Premiul Fundaţiei „Nicu Alifantis”: Alina Manole

Popularity: 9% [?]

7 comentarii
Trimite un comentariu »

  1. Nu contest calitatile muzicale ale lui Florin Stefan, asa cum sunt incontestabile abilitatile instrumentale, insa, dupa cum a reactionat chiar publicul, de data asta nu a prins si la el, ci numai la juriu (evident, un cuvant a avut de spus chiar Silvan Stancel - stilul spune totul). La capitolul stabilirea castigatorilor cred ca era loc si de mai bine…

  2. Sunt un pic dezamagit de rezultate, dar bucuros de piesele auzite in festival!
    Succes deplin Alexandrei Andrei care m-a fascinat!

  3. Intr-adevar publicul a avut o alta reactie insa respect decizia juriului. Au o imagine mai clara asupra meritelor fiecaruia. Domnul Titus Andrei nu poate fi banuit de altceva decat de profesionalism. Alexandra Andrei consider si eu ca va avea multe de spus iar premiul dat de Alina Manole este de apreciat. In rest …. muzica buna cu gust de vin invechit regal (Puiu Ivanitchi) si minuni care s-au nascut mai recent (Alina Manole). Pacat ca nu au fost mai multe premii si pentru alti cativa care au avut ceva foarte frumos de spus. Mare pacat ca nu a mai cantat si Paul Arva.

  4. E un lucru pe care nu il inteleg: de ce se pune problema banuielii ca decizia juriului este discutabila ? Inainte de decernarea premiilor reprezentantul Consiliului Judetean a subliniat faptul ca spera sa nu existe contestatii, ca si cum le-ar fi anticipat cumva. In nici un caz nu cred ca s-ar fi pus la indoiala decizia domnului Titus Andrei, cu atat mai mult cu cat nu este singurul decident intr-un juriu. Pur si simplu cred ca ceea ce a apreciat publicul nu s-a regasit in criteriile de decizie ale juriului.

  5. Pentru decernarea unui premiu se au in vedere mai multe criterii nu numai perceptia publicului. Florin Stefan - a fost si chitaristul solo al trupei Semnal M - merita marele premiu fiind foarte talentat iar nu ca a fost Stancel in juriu. De altfel, nu stiu ce cauta un Silvan Stancel intr-un juriu, poate este legat de Nicu Alifantis.
    Bravo clujenilor (si Ionut este deja clujean), observandu-se rezultatul manifestarilor folk din fostul Club Autograf.

  6. *Dragos: Si mie mi-ar fi placut sa cant la Braila, dar asa a fost sa fie.Eu am avut bunavointa…

  7. Sumarizand toate cele de mai sus: talentul lui Florin Stefan nu poate fi pus la indoiala, mai ales tinand cont de faptul ca a fost in trupa Semnal M si in nici un caz nu are influenta un Silvan Stancel din juriu, dar acesta are legatura cu Nicu Alifantis, iar perceptia publicului are un rol clar, dar nu relevant. Norocul nostru ca Ionut a ales sa locuiasca in Cluj…si ca Alifantis e brailean.
    Bine spus !

Comentariul tau :